SP200 portaat

SP200 on alumiiniprofiilitekniikalla toteutettu porrasjärjestelmä. Järjestelmä on alun perin kehitetty työkaluksi arkkitehdeille ja rakennusliikkeille, jotta julkisten- ja yksityisten kohteiden porrasratkaisut saadaan toteutettua tyylikkäästi ja vaivattomasti SP200 on kasvattanut suosiotaan myös yksityistenrakentajien keskuudessa järjestelmän tyylikkyyden ja asentamisen vaivattomuuden ansiosta. Toimitamme portaitamme myös suoraan yksityisiin kohteisiin.

Portaiden hinta koostuu monesta eri tekijästä.

Näitä tekijöitä ovat seuraavat:

  • Portaiden leveys
  • Portaiden askelmamäärä
  • Tarvitaanko lepotasanne?
  • Maalataanko porrasosat?
  • Lasikaiteen korkeus
  • Tarvitaanko lasit vain yhdelle puolelle portaita?
  • Käsijohdemalli

Julkisen puolen rakentamisessa liikutaan erilaisissa kuormituksissa ja rakenteissa, nämä portaat hinnoitellaan aina projektikohtaisesti.

Lähetä meille tarjouspyyntö viereisellä yhteydenottolomakkeella niin otamme sinuun yhteyttä! Portaiden valmistamisessa asentajan haasteet on otettu huomioon. Kaikki tarkkuutta tai erikoistyökaluja vaativat vaiheet tehdään tehtaalla tuotantotiloissa. Työmaalle on jätetty vain pakollinen: tehdasvalmisteisten osien yhteen pulttaaminen ja lasien asennus.
Tuotteen kaikki osat ovat tehty alumiinista pursottamalla. Tämä takaa osien korkean laadun ja liitossaumojen siisteyden. Portaan reisilankuissa on varaus pystytolpattomalle lasikaiteelle, mikä mahdollistaa lasikaiteiden käytön molemmilla puolilla tai vain toisella puolella portaikkoa.

Portaan askelmien kuppimaisen muodon ansiosta ne voidaan pinnoittaa lähes millä materiaalilla tahansa.
Pinnaksi voidaan valita sama lattiamateriaali jota kohteessa on muuallakin käytetty: parketti, laatta, laminaatti tai vaikka kokolattiamatto.

Askelman pohjalle liimataan viimeisen pinnoitteen paksuuden mukaan MDF-levyä ja se on erinomainen valinta kävelystä tulevan kopinan tukahduttamista ajatellen. Levyjen jälkeen askelmakouruun liimataan viimeinen pinnoite ja portaat ovat valmiit käyttöön!

SP200 portaat

Nykypäiväinen porrasjärjestelmä haastaa perinteiset teräsportaat

SP200 on Steelpron oma Suomalainen alumiiniprofiilitekniikalla toteutettu porrasjärjestelmä.
Portaat on alun perin kehitetty työkaluksi arkkitehdeille ja rakennusliikkeille, jotta julkisten- ja yksityisten kohteiden porrasratkaisut saadaan toteutettua tyylikkäästi ja vaivattomasti.

Porrasjärjestelmämme voidaan verrata suoraan teräsvalmisteiseen portaaseen ja se tuo merkittäviä etuja koko portaan elinkaarenmatkalle, suunnittelusta asennukseen ja loppukäyttäjälle saakka.

Arkkitehti voi määritellä huoletta SP200 portaat kohteeseen eikä tuotteen lopputuloksen laatu tai ulkonäkö tule yllätyksenä. Käytettäessä profiilitekniikkaa tuo samojen osien toistettavuus ja pinnanlaatu aina yhtä viimeistellyn lopputuloksen tuotteeseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei suunnittelija voisi tehdä portaista omannäköistään. Kaikki alumiinipinnat ovat pulverimaalattavissa RAL sävyihin, askelmien pinnoitteet voivat olla lähes mitä tahansa materiaalia parketista kokolattiamattoon. Kaidelasit voidaan sävyttää tai niihin voidaan printata digitaalisesti lähes mitä tahansa kuviota, eikä myöskään pidä unohtaa tarjoamiamme käsijohdevaihtoehtoja.

Rakennesuunnittelijan arkeen porras tuo myös omat etunsa. Koska kyseessä on sertifioitu järjestelmä joka toistaa samoja rakenteita, pystytään portaiden lujuudet ja sen rajoitteet helposti määrittelemään. Perusratkaisuissa voimme tukeutua suoraan jo olemassa oleviin laskelmiin, mutta jos lähdetään tekemään erikoisrakenteita, tarvitsee vain niiden tuennat määritellä. Suurena etuna on myös portaiden keveys. Saneerauskohteissa kerroksia yhdistettäessä, tulee uuden aukon reunoihin usein tehdä tukirakenteita tulevien portaiden painosta johtuen. SP200 porras painaa vain noin 150kg/metri kun portaan leveys on n. 1m ja lasit asennetaan molemmille puolille. Porrasrakenne on niin kevyt, ettei se yleensä tarvitse lisätukia lattiarakenteeseen.

Rakennusliike tietää jo tarjouspyyntöjä tehdessä, että arkkitehti on tehnyt hyvän valinnan ja porrasprosessi tulee olemaan laadun sekä asennuksen puolesta vaivaton prosessi. Alumiinirakenteen ansiosta kohteessa ei asennusvaiheessa tarvitse lähes koskaan tehdä tulitöitä kohteessa ja lopputuloksen laatu on aina jo ennakkoon tiedossa. Myös tärkeät asiakirjat ovat kunnossa, sillä Steelpro Oy CE merkkaa tuotantonsa EN1090-2 laatujärjestelmän mukaan. SP200 porras kasataan lopullisesti vasta kohteessa ja se viedään sisään osissa, portaiden takia ei saneerauskohteissa tarvitse enää tehdä ylimääräisiä laahausaukkoja julkisivuun tai kattorakenteisiin.

Urakoitsijalle SP200 tarjoaa helpotusta moniin vaiheisiin verrattuna perinteisiin teräsportaisiin.
Valmistus tapahtuu täysin samaa kaavaa noudattaen kuin teräsportaankin valmistus. Prosessi alkaa portaiden tuotantokuvien piirtämisellä käyttäen esimerkiksi Autocad ohjelmaa, johon urakoitsijan suunnittelija / piirtäjä saa koulutuksen Steelpro:n osaavalta henkilökunnalta. Koska osat toistuvat aina uudelleen, ei tarvitse aloittaa joka kerta alusta, vaan voidaan käyttää olemassa olevaa DWG kirjastoa hyvänä pohjana. Tuotantokuvien valmistuttua on aika tilata materiaali.

Normaalin suoran teräsportaan valmistus voi kestää 4-8 työpäivää riippuen portaasta, mutta alumiinijärjestelmämme valmistuksen voi samalla tuotantoteholla tehdä jopa yhdessä-kahdessa päivässä. Tuotantoa helpottaa myös samojen profiilien käyttö aina uudelleen, eikä uusia projektikohtaisia jigejä tarvitse tuotannossa rakentaa enää lainkaan. Portaiden reisiprofiilissa on jo valmiiksi urat ja tekniikka tolpattomalle lasikaiteelle, joten siitäkään ei tarvitse valmistusvaiheessa ottaa huomioon. Portaiden valmistus on käytännössä alumiiniprofiilien mittoihin sahaamista ja komponenttien yhteen pulttaamista.

Asennus on moninkertaisesti helpompi verrattuna perinteiseen teräsrunkoiseen portaaseen, sillä jo pelkän painonsa puolesta porras on erittäin paljon helpompi käsitellä ja tuoda paikalle. Koska porras kasataan aina vasta kohteessa, voi kaksi asentajaa kantaa sen osina sisään askelma kerrallaan. Suoran portaan asentaminen valmiiksi kokonaisuudeksi kestää kahdelta asentajalta 1-2 päivää. Tässä ajassa ovat portaat paikallaan, lasit ja askelmien pinnoitteet asennettu. Katso miten asennus tapahtuu asennusvideoltamme.

Tilaaja / loppukäyttäjä ei jää myöskään tyytymättömäksi porrasvalintaan. Lopputulosta SP200 järjestelmällä toteutettuun portaaseen voi verrata suoraan kalustetason työhön ja modernit materiaali valinnat takaavat kulutuksen kestävyyden pitkälle tulevaisuuteen. Porrasrakenteiden yleinen ongelma on  ollut ikävä nariseminen, joka voi johtua monesta syystä. SP200 alumiinijärjestelmä ei narise ja askelmien sisällä olevat MDF levyt vaimentavat tehokkaasti ääntä portaita kävellessä. Portaan jäykkä rakenne on tukeva ja tyylikkäät ajan tasalla olevat modernit täyslasikaiteet viimeistelevät portaiden kevyen ilmeen.

Portaan lepotaso on mahdollista tehdä alumiinista tai teräksestä. SP200 portaat-vaativat aina käännöksiin suoran lepotasanteen. Tarjoamaamme lepotasanteeseen ei voida lisätä ”viuhkamaisesti” kääntyviä askelmia vaan se täytyy aina toteuttaa suorana lepotasanteena.