Lukkan Jokke-parvekelasitus on liukuva ja sivuun avautuva lasitusjärjestelmä.

Kotitalous.

Lasitus on puitteeton, kevyesti liukuva, huoltovapaa ja tukevarakenteinen. Se kestää rajujakin sään vaihteluja, tuulta ja myrskyä. Tarpeen mukaan käytämme 6 mm, 8 mm tai 10 mm:n paksuista karkaistua turvalasia. Lasit liikkuvat yläreunassa olevien vakiomitoitettujen kuulalaakeroitujen pyörien avulla. Kuulalaakerointi takaa äänettömyyden ja hyvän liukuvuuden laseille.

Parvekelasituksen tekniikka

Parvekelasituksen suunnittelussa on panostettu sen toimintavarmuuteen ja ulkonäköön. Alumiiniprofiilien peitteillä lasituksesta saadaan viimeistelty kokonaisuus ympäröivien rakenteiden kanssa. Parvekelaseissa on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin, jotka pitävät sisätilat kuivana ja suojassa. Lasien vedenohjaukseen on panostettu muun muassa käyttämällä tulppia ja tiivisteitä, joiden ansiosta lasitukseen ei jää merkittäviä vettä päästäviä rakoja. Päätytiivisteessä ja päätykappaleessa oleva tekniikka ohjaa sadeveden rakenneliittymien ulkopuolelle. Ulkopuolisten vedenohjausurien ansiosta sadevesi valuu lasien ulkopuolelle. Lasien väleistä mahdollisesti sisääntuleva vesi ohjataan rakenteiden avulla profiilin sisään ja sieltä vesireikien kautta lasien ulkopuolelle.

Lukkan Jokke -parvekelasitus sisältää patentoitua tekniikkaa. Parvekelasituksen kuulalaakeroidut laakerit on sijoitettu aina ylälasilistan molempiin päihin, jonka ansiosta jokaisen yksittäisen parvekelasin painopiste on jakautunut tasaisesti lasin keskelle. Järjestelmän suunnittelussa on huomioitu myös rakenteiden eläminen. Lasitusjärjestelmän profiileissa ei olla säästelty alumiinia, jonka ansiosta tuotteen asennettavuus on hyvä, eikä sen toiminta huonone pitkälläkään aikavälillä.

Parvekelasituksen  toimintaperiaate

Parvekelasitus avataan kääntämällä ensimmäinen kääntyvä lasi auki, minkä jälkeen muut liukuvat lasit työnnetään sivuun ja avataan. Ensimmäisessä lasissa on avausnaru, jolla lasi saadaan tarvittaessa myös tuuletusasentoon. Parvekelasitukset toteutetaan käyttämällä 6 mm, 8 mm tai 10 mm:n paksuista karkaistua lasia työkohteen mukaan. Parvekelasituksen vakioväreinä ovat valkoinen RAL 9010, siniharmaa RAL7024, hopea RAL 9006 ja ruskea RR32. Runkoprofiilit maalataan tarvittaessa eri sävyihin.

Parvekelasituksen lasilistojen kiinnitys toteutetaan aina niittaamalla ja liimaamalla. Liimauksella varmistetaan lasituksen tiiviys ja lasilistan liikkumattomuus lasin pinnassa. Niittauksella viimeistellään lasituksen kestävyys ja pitkäikäisyys pohjolan muuttuvissa olosuhteissa. Alumiiniin tehdyt työstöt ja asennusreiät viimeistellään kestävillä muoviosilla, jolloin parvekelasituksen lopputuloksena on siisti ja huoltovapaa parvekelasitus.